Vacuum

Terapia cu vacuum funcționează pe baza principiului producerii unei presiuni negative în interiorul unei ventuze sau cupe aplicate pe piele. Efectul de aspirație produce arcuirea pielii și bombarea acesteia pentru a încerca umplerea cavității ventuzei. Pentru a evita echimozele și disconfortul, pielea arcuită nu trebuie să ocupe mai mult de 20% din cavitatea ventuzei, indiferent de dimensiune. Aparatele utlizate în terapia cu vacuum dispun de ventuze de diferite dimensiuni și asigură diverse nivele de aspirație. Cel mai simplu „aparat” cu vacuum este o simplă ventuză din cauciuc, care se strânge, se lipește de piele, apoi se eliberează, creându-se efectul de aspirație.

vacuum

Sedința de masaj cu vacuum durează aproximativ 30 de minute, pe una sau mai multe părți ale corpului. Pacientul trebuie să fie supus unui tratament de încălzire, înainte de aplicarea tratamentului propriu-zis, fie cu ajutorul saunei, fie printr-un masaj de încalzire. Pentru asigurarea confortului în timpului terapiei cu vacuum, mușchii și țesutul subcutanat trebuie să fie încalziți și relaxați. Pentru ca ventuzele să alunece comod, pielea trebuie să fie în permanență lubrificată cu cremă sau ulei de masaj, la nevoie reaplicându-se constant.

Numărul de ședințe necesare unui tratament complet variază între 10 și 15, in funcție de afecțiune și de felul în care reacționează organismul la tratament. Nu se recomandă depășirea a 2 – 3 ședinte pe săptămână, iar pauza dintre tratamente este de 2 – 3 luni. Masajul cu vacuum se poate diversifica, prin combinări alternative cu masaj manual.

Prin vacuum se realizeză un masaj superficial, dar si profund al țesutului. Vacuumul are două mari efecte asupra organismului: activarea circulației – expanda și îngustează vasele de sânge și cele limfatice, reactivând vasele inactive și capilarele nefuncționale, și efectul de detoxifiere – masajul drenează fluidele din aceste vase, impreună cu toxinele, eliminându-le prin excreții și glande sudoripare.

Terapia cu vacuum are ca principale beneficii:
– Accelerează circulația sanguina și limfatică.
– Favorizează regenerarea țesutului și absorbția infiltrațiilor intramusculare și
subcutanate, prin irigarea zonei.
– Reduce edemul cauzat de circulația deficitară sau picioarele obosite.
– Scade tensiunea musculară.

vacuum

Completează formularul de mai jos pentru o programare!

Despre clinica noastră

vacuum
vacuum

Centrul Medical Laserterapie este primul centru din județul Hunedoara care a introdus metode te tratament inovatoare.

Putem spune că avem în baza noastră de date peste 5000 de pacienți care au fost sau sunt tratați pentru ameliorarea diferitelor afecțiuni: reumatismale / articulare, postoperatorii, recuperare după fracturi, probleme ORL, neurologice – recuperare după accidente vasculare, pareze, dar și probleme ale circulație sangvine cauzate de diabet (ulcer de gambă).

Email: centrullaserterapie@yahoo.ro
Telefon: 0786 261 528
Adresă: 22 Decembrie Nr.1 Petroțani

© Copyright 2020 Centrul Medical Laserterapie.