top of page
  • Editor

Terapia LASER (Laserterapia)

Actualizată în: 27 sept. 2022

Terapia cu laser utilizeaza emisii de lumina monocromatica de la diode luminoase de inalta intensitate pentru a trata leziuni musculo-scheletice, conditii cronice si degenerative, dar si pentru a vindeca ranile.Cum functionează terapia cu laser

Sursa de lumina este pusa in contact cu pielea, permitand energiei fotonului sa patrunda in tesutul moale. Acolo interactioneaza cu diverse biomolecule intracelulare, ceea ce duce la restaurarea functiilor celulare normale si imbunatatirea proceselor de vindecare ale organismului. Spre deosebire de laserele chirurgicale, laserele terapeutice trec usor prin piele, fara a rupe pielea sau fara a provoca disconfort.

Terapia este si foarte usor de aplicat, este non-toxica, nu interactioneaza cu alte medicamente, iar de pe urma acestei terapii nu sunt semnalate efecte adverse.


Laserterapia - indicații

Terapia cu laser este la mare cautare in randul pacientilor cu dureri cronice sau acute. Din acest motiv, terapia este utilizata in paralel cu tratamentele existente de terapie fizica. In fizioterapie, ea poate fi utilizata inainte sau dupa procedurile chirurgicale si in combinatie cu programele de fizioterapie. Pacientii prezinta o senzatie de cald si o reducere a durerii imediat dupa tratament, care le permite sa-si indeplineasca mai bine exercitiile de fizioterapie si activitatile zilnice.


Beneficii

Terapia cu laser poate fi de ajutor pentru diversi pacienti. Aceasta ofera anumite beneficii, precum:

  • Reduce inflamatia si elimina durerea.

  • Luminile cu laser reduc umflarea cauzata de articulatiile inflamate.

  • Ofera o mobilitate mai buna a articulatiilor si stimuleaza regenerarea tesuturilor.

  • Activeaza sistemul de drenaj limfatic pentru a drena zona umflata a corpului si reduce inflamatia.

  • Este sigura.

Laserul nu este invaziv si nu foloseste impulsuri puternice. Astfel, celulele nu sunt afectate. De asemenea, procedura este nedureroasa si netoxica. Pacientii pot reveni cu usurinta la un stil de viata fara durere in cateva saptamani.

359 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comentarios


bottom of page