top of page
  • Editor

Kinetoterapie vs. Fizioterapie

Actualizată în: 27 sept. 2022

Poate într-o zi îți dai seama că o veche accidentare sportivă ți-a afectat mobilitatea. Sau ai observat că viața a devenit atât de plină și munca atât de stresantă, încât fizicul și puterea ta fizică sunt în scădere. Poate că ați avut un accident de mașină și, deși nu mai aveți nevoie de îngrijire acută, încă vă confruntați cu probleme fizice în curs.


În oricare dintre aceste cazuri, este posibil să vă gândiți să vedeți un kinetoterapeut sau un fizioterapeut. În timpul acestei căutări, s-ar putea să vă întrebați, care este diferența dintre cele două și care este cea potrivită pentru mine?

Ce sunt si ce diferentiază kinetoterapia de fizioterapia?


Înainte de a analiza problema importantă a diferențelor, să aflăm mai întâi pe ce se concentrează aceste două discipline.


Fizioterapia este aplicarea holistică a științelor mișcării. Un fizioterapeut trece prin ani de școală pentru a trata pacienții care suferă de probleme de funcționare sau de mobilitate. Acestea pot fi cauzate de răni, boli, intervenții chirurgicale sau chiar boli cronice, cum ar fi artrita, diabetul și altele.


Kinetoterapia masajul terapeutic este studiul mișcării umane . Un kinetoterapeut își folosește înțelegerea profundă a anatomiei, fiziologiei, biomecanicii, comportamentului psihomotoriu și a altor domenii pentru a îmbunătăți funcția și performanța umană . Kinetoterapeuții tratează problemele de sănătate și performanță cu scopul de a optimiza potențialul organismului.

„Experiența unui kinetoterapeut se aplică unei game de aplicații. Ei proiectează adesea stații de lucru ergonomice, asigurând cea mai bună sănătate fiziologică pentru angajați..”

Ambii practicieni au petrecut ani de zile învățând despre cum se mișcă corpul uman și sunt pricepuți în exerciții terapeutice. Ambele sunt profesii de sănătate aliate (paramedicale). Kinetoterapeuții caută totuși să optimizeze performanța corpului , să depășească leziunile de lungă durată și să reducă durerea cronică prin exerciții și mișcări. În schimb, un kinetoterapeut își îndreaptă atenția spre a-i ajuta pe clienți să se vindece de o leziune acută sau de crize recurente.


Vom continua acest subiect, cu o serie de articole in perioada urmatoare



135 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page